| Tips Memilih Loose Powder Terbaik Dan Tidak Berminyak.
produk tanpa bahan kimia merbahaya dan beracun
purebysafiyyahosman, pbyso, face oil malaysia, homemade produk, homemade produk malaysia,
16359
single,single-post,postid-16359,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,,columns-4,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Tips Memilih Loose Powder Terbaik Dan Tidak Berminyak.

14 Aug Tips Memilih Loose Powder Terbaik Dan Tidak Berminyak.

Hye! Assalamualaikum.

Loose powder atau bedak tabur memang tak asing lagi pada wanita di Malaysia. Kan? Samada orang tu make up heavy atau tak, loose powder ni macam item yang wajib ada dengan setiap wanita.

Ya, memang bunyi dan baca rasa macam bestnya ada loose powder, tapi kena ingat kalau cara apply tak betul, tekstur terlalu berbedak, sapuan bedak itu nanti mesti nampak bercapuk. Muka jadi macam cake! takutkan.

So jangan semberono pilih loose powder ok. Kena titik beratkan beberapa tips juga.

Purebysafiyyahosman snak bagi beberapa tips mudah bagaimana anda boleh memilih loose powder yang sesuai dan tepat dengan jenis kulit dan warna kulit anda.

a. INI PALING PENTING. Sebelum menyapu loose powder, pastikan seluruhan wajah dalam keadaan lembap. Penggunaan Golden Jojoba Face Oil sangat penting sebelum memakai loose powder.

Golden Jojoba Face Oil adalah minyak yang paling hampir dengan minyak yang sebum kulit manusia keluarkan. Maka kulit tidak akan bertektur kasar dan bersisik. Sapuan loose powder juga akan jadi smooth dan cantik.

b.Kalau nak nampak glowing, sentiasa apply loose powder menggunakan berus. Dan penggunaan berus sangat mudah pada beginner dan tak perlu risau tentang loose powder bercapuk.an pemilihan berus.

pearl adel 1

piky pya 1
Berus yang dah siap attach pada stick.

 

c. Tempat penyimpanan haruslah ditempat yang kering atau sejuk. Jangan dedahkan loose powder pada kawasan yang panas atau berair. Pastikan bekas loose powder sentiasa ditutup rapat.

d. Pilih bedak yang sesuai dengan warna kulit dan bertindak menyerap minyak dengan baik. Ada loose powder yang buat kulit jadi berminyak dan nampak tebal dan warna tidak sekata bila kita apply pada kulit muka.

Nak selamat pilihlah loose powder yang beri effect translucent yang soft. Kulit akan nampak natural dan lebih berseri dan mampu menyerap minyak dengan pantas!

IMG_0348

IMG_0349

IMG_0382

e. Elak Sapu loose powder terlalu tebal. Untuk mengelak muka nampak bercapuk, sila apply loose powder nipis-nipis sahaja. Jangan over use, kemudian semburkan “mist toner/ setting spray” yang akan membantu loose powder tesebut melekat rata pada wajah.

f. Pilih loose powder yang memberikan soft translucent effect. Kerana loose powder  yang tiada translucent effect biasanya akan kelihatan bercapuk apabila dipancar cahaya lampu seperti dari kamera (camera flash)/ ketika selfie.

PEARL-ADEL (2)

PINKY-PYA-1

 

g. Pilih loose powder yang bahannya selamat dan mempunyai essential oil (EO). 

PEARL-ADEL-SIMPLE-1

pinky-pya-simple-1

 

HARAP TIPS YANG DIKONGSIKAN MEMBERI SEDIKIT MANFAAT UNTUK ANDA.

SELAMAT MENCUBA.

thepurebysafiyyahosman
bysafiyyah@gmail.com
No Comments

Post A Comment