| Cara Mudah Memilih Loose Powder Ikut Jenis Dan tekstur Kulit.
produk tanpa bahan kimia merbahaya dan beracun
purebysafiyyahosman, pbyso, face oil malaysia, homemade produk, homemade produk malaysia,
16528
single,single-post,postid-16528,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,vertical_menu_enabled,,columns-4,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Cara Mudah Memilih Loose Powder Ikut Jenis Dan tekstur Kulit.

23 Aug Cara Mudah Memilih Loose Powder Ikut Jenis Dan tekstur Kulit.

miley-cyrus-white-powder-face

Jangan pakai sampai bercapuk gini ha.

Hello! ha dah tau ke macamana cara mudah nak pilih loose powder a.k.a bedak tabur ikut jenis kulit?? Yala kulit kita berbeza-beza kan. Ada yang kulit kering..ada yang kulit berminyak di Tzone saja.. Ok jom tengok cara mudah kita boleh ikut untuk tiap jenis kulit.

 

Sebelum ni kita share tips macamana nak pilih loose powder kan. http://purebysafiyyahosman.com/tips-memilih-loose-powder-terbaik-dan-tidak-berminyak — baca sini kalau masih tak tau macamna nak pilih loose powder.

 

Kulit jenis KULIT NORMAL

untuk yang kulit normal atau orang panggil kulit yang cun melecun, you must be thankful sebab anda jenis boleh guna semua jenis bedak. Ya semua jenis! Cuma kena pandai ratakan ke muka dan perlu ambil pusing pasal shade bedak ja. Pressed powder, loose powder, two way cake, hingga shimmering powder, anda boleh pakai tau! seronoknyaaaaaaaaaaa!

 

Kulit jenis KULIT KERING
Untuk kulit kering, Biasakan pakai pelembap jenis oil based atau water based terlebih dahulu. Kalau tak guna pelembap sebelum oles loose powder, nanti nampak tak cantik dan silap haribulan nampak bersisik dan makeup mudah flaky. Bila pakai pelembap dulu, makeup dan kulit nampak cantik dan glowing.
Kulit jenis KULIT BERMINYAK

Kulit kering paling sesuai dengan loose powder. Sebab loose powder berfungsi menyerap minyak dan hapuskan kulit berkilat. So kulit akan nampak segar dan bebas minyak. Cari loose powder  yang bersifat transculent. Selain dari tu, loose powder dia ringan tapi kalau salah atau terlebih tempek dekat muka, muka akan jadi cakey. So kena hati-hati bila pakai. Jangan keterlaluan sangat. Loose powder tak bersifat tutup liang pori kalau kita pakai yang translucent effect.

 

Kulit jenis KULIT KOMBINASI

Jenis kulit kombinasi agak susah. sebab dia ada 2masalah kulit dalam 1 muka. So wajib pakai face oil sebagai pelembap. Untuk cover kawasan pipi yang kering tu. Diarea Tzone boleh pakai face oil nipis ja. Dan kulit jenis ini juga better pakai loose powder bedak compact.

 

Kulit jenis KULIT SENSITIF

Untuk kulit sensitif, kena cari loose powder yang ada essential oil. Dan perlu teliti dengan bahan yang ada dalam bedak yang dipilih.

 

selamat mencuba.

Semoga sedikit sebanyak membantu anda.

thepurebysafiyyahosman
bysafiyyah@gmail.com
No Comments

Post A Comment