| bibir gelap, bibir hitam, bibir crack, cerahkan bibir
Tips Mengurangkan Kehitaman Bibir Dan Memerahkan Bibir Secara Semulajadi.
bibir gelap, bibir hitam, bibir crack, cerahkan bibir
16517
single,single-post,postid-16517,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,vertical_menu_enabled,,columns-4,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

8Tips Mengurangkan Kehitaman Bibir Dan Memerahkan Bibir Secara Semulajadi.

IMG_1161[1]

22 Aug 8Tips Mengurangkan Kehitaman Bibir Dan Memerahkan Bibir Secara Semulajadi.

Bibir merupakan salah satu aset penting yang ada pada wanita mahupun lelaki. Tiada seorang pun manusia yang nak bibir nampak gelap dan kusam.

Tapi disebabkan suka memakai lipstick dan lip matte yang mengandungi plumbum yang tinggi, dan merokok juga adalah penyebab bibir kita nampak gelap dan kusam.

So disini kami nak share tips memerahkan semula bibir yang gelap dan kusam. jom cikiout tips dibawah.

 

med

 

Gunakan Madu.

Bukan madu payung emas tu tau..hehe. Ni madu asli dari lebah. Khasiat madu sangat tinggi pada luaran dan dalaman manusia. Madu dapat memerahkan kembali bibir dan pada masa yang sama, madu akan buat bibir kita jadi lembap gila-gila. So 2in1 fungsi madu ni dekat bibir. 1fungsi dia merahkan bibir kita. 1 lagi fungsi dia perangkap udara dan buat bibir kita lembap.

 

 

Pure-Olive-Oil

 

Gunakan Minyak Zaitun. 

Minyak zaitun salah satu agent pemerah bibir. Minyak zaitun juga akan buat bibir kita tak senang crack. Minyak zaitun kaya dengan nutrisi yang diperlukan oleh bibir. Bibir akan nampak mungil dan berseri.

Minyak Zaitun juga buat bahagian tepi bibir kita tak cepat berkedut! wooohooo!

 

 

 

 

beetroot-pic

Gunakan Ubi Bit (BeetRoot).

Beetroot atau ubi bit merupakan agent pemerah bibir dan pipi yang paling selamat didunia. Vitamin dan warna yang ada pada ubi bit nilah yang akan buat bibir kita jadi kemerahan dalam jangkamasa yang lama dan tak akan sesekali buat bibir kita jadi hitam/gelap.

Ubi bit juga adalah salah satu bahan yang akan melembutkan bibir kita dan buat bibir kita sentiasa nampak mekar dan sihat.

 

270406-avocados

 

 

 

Gunakan Avocado.

Buah yang tinggi kandungan A, C dan E. Sangat bagus untuk bibir dan menjadi salah satu bahan yang memerahkan bibir.

 

 

kacang-almond

 

Sapu Minyak Badam.

Kandungan serat, protein, vitamin A, B1, B2, B5, B6, vitamin E, dan banyak kandungan zat dalam minyak almond akan berfungsi untuk merahkan bibir kita. Wajib cuba!

 

 

 

c488b7e08c16cb5fe73f55d50c5e03d9--healthy-things-to-eat-pomegranate-juice

Gunakan Buah Delima.

Delima pun salah satu buah yang sangat bagus untuk buat bibir yang gelap dan kusam menjadi bibir yang pink dan kemerahan semula. Dan Delima juga mampu menghalang radical bebas dari kulit dan bibir. Bibir yang sebelum ni sensitif, akan jadi tak sensitif lagi. Yeaay!

 

 

 

 

 

pinette-pei-sugar-cane-industry

Gunakan Gula Tebu.

Gula tebu adalah agent pengelupasan semulajadi pada kulit dan bibir manusia. Gula tebu akan singkirkan sel kulit mati yang ada pada bibir dan pada masa yang sama, bibir akan menjadi cerah dan tak lagi kusam.

 

 

 

NUT012-0-1Gunakan Stevia.

Stevia sangat bagus untuk elakkan bibir dari jadi luka dan berparut hitam. Bibir akan jadi sihat dan tak mudah menjadi gelap dan parut hitam. Bibir akan nampak sihat dan menjadi kemerahan secara semulajadi.

 

 

 

Kesimpulannya, Elakkan diri dari merokok dan jangan terlalu kerap memakai lipstick. Pastikan anda tidak selalu stress dan dapatkan tidur yang cukup.

 

Selamat Mencuba.

 

p/s : Kalau nak cepat dan mudah, boleh dapatkan set penjagaan bibir dari Purebysafiyyahosman. Semua bahan yang disenaraikan di atas, ada dalam tiap produk penjagaan bibir kami. 🙂

 

thepurebysafiyyahosman
bysafiyyah@gmail.com
No Comments

Post A Comment